Здравейте, колеги, днес ми се наложи малко по-екстремно изпреварване и ми направи впечатление, че на 2-ра скорост като натиснах рязко газта до долу колата ускори, след което сякаш "заби" за момент на около 40-50 км/ч и пак продължи да си ускорява. Пробвах същото и резултата беше същия. Накрая хванах "феномена" на видео, което може да видите (и прослушате) тук. На клипа се усеща как хем стрелката забива малко след 50 км/ч, хем и двигателя в този момент сякаш остава на едни и същи обороти, след което всичко си продължава както трябва да е. Доста необичайна ситуация, ще се радвам ако някой даде акъл или поне насока какво може да причинява проблема...
Известие
Collapse
No announcement yet.
странен проблем на 2-ра предавка
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеНали имаш турбо.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
-
Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщениеИмам? Но не разбрах накъде биеш.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеБия към турбото, не съм гледал клипа още.
Та ако някой не е разбрал какво точно съм описал, нека изгледа клипа, там всичко е показано нагледно.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщениеАко е турбо не трябва ли проблема да е силно изявен във всички предавки? Пак казвам, единствено на 2-ра прави тоя номер, на всички останали си е в ред. Плюс това минах диагностика съвсем наскоро и нямаше никакви грешки по мотора, освен за ЕГР клапан, но и него гледах на диагностиката, затваря се на 100 % като подам газ. Реално не разбрах защо е записал грешка.
Та ако някой не е разбрал какво точно съм описал, нека изгледа клипа, там всичко е показано нагледно.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеМоята прави нещо подобно, когато ускорявам бързо понякога, но не съм обръщал внимание на коя скорост, на каква скорост и при колко оборота. Твърде незначително ми се струва и за миг. Моят ЕГР също беше записал грешка и аз не знам защо, изтрих я и сега няма грешки.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщениеTвоята беше TS, нали? Вече наистина почна да ми става интересно какво предизвиква тия магарииНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение2,4 jtd в случая
Аз поразпитах малко насам-натам по-запознати и ме насочиха към датчик за налягане на горивото. Само че ако са датчици би трябвало да изскочат грешки при диагностиката, а там нищо притеснително не излиза.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщениеОт кога ти прави тия работи и не си ли задълбавал да търсиш проблема?
Аз поразпитах малко насам-натам по-запознати и ме насочиха към датчик за налягане на горивото. Само че ако са датчици би трябвало да изскочат грешки при диагностиката, а там нищо притеснително не излиза.
Иначе двигателя и турбината нямат никакви забележки към момента, справят се идеално. Скорости също.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеНе знам от кога. Имам усещането, че е от турбината. Както му викат турбо дупка.
Иначе двигателя и турбината нямат никакви забележки към момента, справят се идеално. Скорости също.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщениеМда, същото и при мен...Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment